Kuka Hannu Luhtasela?

Hannu Luhtasela. 34-vuotias Oululaistunut miekkonen, joka alkutaipaleensa kulki Nivalan maaseutumaisemissa.

Uusi elo Raksilassa

Kuukauden päivät olen nyt majaillut täällä uudessa asunnossani Oulun Raksilassa. Järjestyksessään tämä taitaakin olla jo viides Oulun asuntoni reilussa kymmenessä vuodessa. Suurimman osan näistä vuosista olen viettänyt Tuirassa muutaman vuoden retkeä Myllytulliin lukuun ottamatta.

Kyllä minun täytyy sanoa, että vaihtaminen ”toiselle puolelle jokkee” on ollut suuri piristysruisku. Kaikki keskustan palvelut ovat lähellä, mutta tarjolla on silti omaa rauhaa ja lähes puistomaista asumista, vaikka linja-autoasemakin on ihan tien toisella puolella. Pidän tästä suuresti.

Vahinkoja sattuu

Heinäkuussa pidetyillä kolmekymppisillä onnistuin hajottamaan silmälasini iskemällä pääni pöytään. Vahinkoja sattuu toki, joten ei muuta kuin varalasit käyttöön. Tosin puolessatoista viikossa onnistuin nämäkin lasit remuamaan käyttökelvottomaan kuntoon. Pikaliimalla silmälaseja onnistuin kuitenkin koossa pitämään, kunnes järki voitti ja kävimme ostamassa uudet näköelimet. Specsaversille suuri plussa kuuden päivän toimitusajasta.

Mutta tokihan minun pitää itseäni, tarkemmin sanottuna kehoani, hajottaa aina näin syksyisin. Yleensähän olen nivelsiteeni hajottanut (Uusi syksyinen perinne, Ensin hutkitaan, sitten tutkitaan jne), mutta tällä kertaa mennään hieman ylemmäksi kehossani. Reilut pari viikkoa sitten olimme palaamassa Toppilan Frisbeegolfkentältä. Käytössäni oli tuttavani itsemurhapyöräksi nimittämä polkupyörä. Nimensä veroinen. Jossain välissä pyörä vain lähti käsistäni ja polkija joutuikin matkustajaksi. Ajoradan yli liikenteenjakajaan, josta sekalainen sekkailu ja lentely pitkin vastaantulevien autokaistaa. Tuloksena tämä aivan uskomattoman kipeä jalka/lonkka/pakara, sekä satunnainen säteily selkään. Ei liene yllätyskään, että jälleen on vahvat kipulääkkeet kaapissa odottamassa nauttimista. Kyllä näin kolmekymppisenä pitäisi kenties jo rauhoittua 🙂

Reissuun, reissuun!

Viime kesän reissun jäljiltä vanha kunnon matkakuume iski minuun jälleen toden teolla. Kun on vielä jonkin verran terveyttä ja taloudellisia mahdollisuuksia, niin mikseipä sitä jatkaisi reissaamista. Näinpä ollen kuukauden päästä on tarkoitus lähteä Kaisan kanssa lomailemaan muutamaksi viikoksi etelän lämpöön. Viime reissun ollessa omatoiminen reppureissu, tällä kertaa lomaksi muodustuu enemmälti hotelliloma. Tämänkin aamun sateinen sää vain yllyttää intoa lähteä jo samantien lentokentälle.

https://luhtasela.fi/kolmekymppinen/,https://luhtasela.fi/pahaa-untahan-tama-vain-on/
})(jQuery)