Kuka Hannu Luhtasela?

Hannu Luhtasela. 34-vuotias Oululaistunut miekkonen, joka alkutaipaleensa kulki Nivalan maaseutumaisemissa.

Tietomurtoa ja Nivalaa

Joskus on vain mahdottoman vaikeaa saada mitään aikaiseksi, tässä tapauksessa reissut kotikuntaani Nivalaan. Aiempina vuosina olen vieraillut kotona jopa parin viikon välein, mutta tänä vuonna olin käynyt vain heinäkuussa Jukan ja Ritun häissä, joten päätin, että on viimeinkin korkea aika viimeinkin käydä kotipuolessa tervehtimässä vanhuksia.

Pitkällisten pohdintojen jälkeen päätin  asettaa lähtöpäiväksi viime torstain ja hieman viiden jälkeen Ylivieskaan saapuvan junan. Mutta yllätys yllätys, päätimme Hennan kanssa vielä keskiviikkona käydä kuuluisilla muutamilla Snuukkerissa, mutta yllätys ei liene suuri, että juhlinta jatkui vielä pitkälle seuraavaan iltapäivään, kunnes uni valtaa silmäkulmat.

Kello 17:09 heräänkin puhelinsoittoon, kun isäni soittaa Ylivieskan juna-asemalta, että juna saapui, mutta minua ei näy. Ankaran kiroilun jälkeen vaatteet kasaan ja suunta kohti rautatieasemaa, jotta kerkeän iltajunaan, johon tällä kertaa ostin koko matkan pituisen lipun, eli Nivalaan asti. Jostain käsittämättömästä syystä silti juna päättyi viipyä Oulaisten asemalla pienen ikuisuuden, jolloin saapuessamme Ylivieskan asemalle, oli jatkoyhteysjuna jo lähtenyt. Soittaessani isääni hakemaan minut asemalta päivän kruunasi tieto siitä, että perheemme auto on parhaillaan huollossa. Onneksi asiat silti järjestyivät laina-auton turvin ja pääsin Nivalaan.

Vierailu Nivalassa sujui perinteiseen tapaan käyden isovanhempiani morjestamassa ja kavereiden kanssa, no, juoden ja takaisin Ouluun pääsinkin jo sunnuntaina serkkuni kyydillä. Summa Summarum, kotikunnassa on aina välillä mukava käydä, kunhan ei liian usein.

Tarkoituksenani oli jo eilen alkaa kirjoittamaan pientä selontekoa matkastani ja ryhdyin kirjautumaan WordPressin hallintapaneelin, mutta kas kummaa, ruudulla tuijottikin varsin mukava yllätys, joka selvinneekin ylempänä olevasta kuvasta.

Appelsiini.org:n, Verkkokaupat.org ja parin muun projektin etusivu oli korvattu kyseisen hakkeriryhmän ”mainokselta” ja palvelimelta oli poistettu kaikki materiaali, mutta onneksi MySQL-tietokannassa sijaitseva materiaali oli pysynyt koskemattomana. Vaikka olen lukenut sekä palvelimen että itse sovellusten jättämiä logeja, niin ainakaan vielä minulle ei ole selvinnyt se, että minkä reiän kautta nämä pienet sankarit olivat päässeet sisälle. Onneksi palveluntarjoajan varmuuskopiointiohjelmisto toimi vallan mainiosti ja sain palautettua ainakin lähes kaikki tiedostot takaisin.

https://luhtasela.fi/kaljakellunta/,https://luhtasela.fi/linjoilla-jalleen/
})(jQuery)