Kuka Hannu Luhtasela?

Hannu Luhtasela. 34-vuotias Oululaistunut miekkonen, joka alkutaipaleensa kulki Nivalan maaseutumaisemissa.

Synkkä päivä autoille

Eilinen ei ollut autojen päivä. Heidin kämpän pihalla huomasin, että autoni kuskinpuoleinen eturengas oli tyhjentynyt, joten ei muutakuin vararengas esiin ja hommiin. Kaiken kruunasi, että onnistuin vielä hajoittamaan kyseisen renkaan pölykapselin astumalla sen päälle.

Hieman myöhemmin olimme ajelemassa Heidin viime torstaina ostamalla autolla, joka päätti yhtäkkiä sammahtaa ja heittää savut pihalla. V-käyrä alkoi tässä vaiheessa nousta, mutta ei voinut mitään – Heidi ohjaamaan ja minä ja Sini korvasimme auton hiipuneet hevosvoimat. Kaiken järjen mukaan autoliikkeen tulisi korvata korjaus tai lunastaa auto, sillä ei autoa voi alle viikossa hajoittaa. Kyselin myyjän virhevastuusta Opel Club Finlandin keskustelupalstalla ja vastaukset antoivat toivoa:

Autoliikkeen vastuu vioista ”joita ei lyhyen koeajon ja/tai asiakkaan asiantuntemuksen perusteella voida olettaa havaitsevan katsotaan olleen autossa jo ennen ostohetkeä” Eli siis 6kk:n virhevastuu on myyjällä.

Myyjä siis em kaltaisissa tapauksissa käytännössä joko korjaamaan ilmenneen vian,alentamaan sovittua kauppasummaa tai äärimmäisen harvoin jopa purkamaan kaupan.

Ainoa keino millä myyjä voi vapautua vastuusta on se että myyjä pystyy osoittamaan vian syntyneen kaupan jälkeen virheellisen käytön seurauksena. Tämä taas on tietojeni/kuulemani mukaan äärimmäisen harvinaista.

Eli toivotaan nyt parasta kyseisen auton suhteen. Ilta jatkui rennommissa merkeissä nauttien huurteisia ja Heidin ja Sinin kanssa parantaen maailmaa ja puhellen kaikkea turhaa. Ilta jatkui niin mukavasti, että kotioveani kolkuttelinkin vasta aamuseitsemältä – koomista sinänsä, että isäni tuli pihalla vastaan, kun hän oli lähdössä töihin.

https://luhtasela.fi/verkkokaupat-org/,https://luhtasela.fi/kummituskaupunki/
})(jQuery)