Kuka Hannu Luhtasela?

Hannu Luhtasela. 34-vuotias Oululaistunut miekkonen, joka alkutaipaleensa kulki Nivalan maaseutumaisemissa.

Suurien muutoksien vuosi 2013

Suurien muutoksien vuosi 2013 on viimein ohi, ja lieneekin paikallaan kerrata kuluneen vuoden tapahtumat.

Tämä vuosi käsitti jälleen suuria elämänmuutoksia. Vaikka vuoden aikana tapahtuikin runsaasti positiivisia asioita, niin negatiiviset tapahtumat varjostivat koko vuotta.

Jo tämän vuoden alussa tiesin, ettei tämä vuosi tule olemaan helppo. Äitini syöpä eteni nopeasti eivätkä hoidot tehonneet toivotulla tavalla. Toukokuun 18. päivä kävikin se, mitä pelkäsimme. Äitini menehtyi meidän lähestein läsnäollessa ja taistelu oli ohi.

Kesä kuluikin rehellisesti sanottuna usvassa ja uutta elämäntilannetta sulatellessa. Vaikka kesä oli hauska ja vähäluminen, niin täysillä en voinut olla mukana em. tapahtuminen varjostaessa mieltä. Käänne parempaan suuntaan tapahtui kuitenkin heinäkuun alussa, kun sain ilmoituksen opiskelupaikastani OAMK:ssa. Opiskelut alkoivat elokuun lopulla ja nyt joululomaa viettäessä opintopisteitä onkin kertynyt mukavaa tahtia. Piristyspisteitä kesään toivat myös tuttavapariskuntien hääjuhlat. Toiset heinäkuun alussa ja ikään kuin ympyrän sulkeakseen, vielä toiset hääjuhlat heinäkuun lopulla.

Portaat ovat minun perivihollinen useamman huurteisen jälkeen ja jälleen tänä vuonna onnistuin nilkkani telomaan. Tutkimusten jälkeen varmistuikin, että nivelsiteiden lisäksi palanen luuta oli lähtenyt jalasta, joten kepit olivat turvavani pitkälle alkutalveen ja kuntoutus jatkuu vielä pitkälle.

Jotta vuoden 2013 negatiivinen teema jatkui, niin äitini äiti, eli mummuni menehtyi vuoden loppupuolella. Läheisen mummuni menetys nostikin pintaan jälleen tuntemukset äidin menetyksestä ja tietyllä tavalla vasta silloin tajusin kuoleman lopullisuuden. Suruprosessi on pitkä prosessi.

Vuosi 2013 ei ollut todellakaan mikään elämäni paras vuosi, mutta eteenpäin täytyy jatkaa. Melkein kuukauden loman jälkeen ensi tiistaina täytyy jälleen suunnata koulunpenkille ja kenties vielä jokin päivä valmistun.

https://luhtasela.fi/kun-on-aika-lahtea/,https://luhtasela.fi/kokemuksia-hp-17-e047so-kannettavasta/
})(jQuery)