Suosituimmat VPN palvelut pikatestissä

Lisätty artikkeliin 2019-01-30

Artikkelin kirjoittamisen jälkeen päädyin tilaamaan vuoden tilausjakson CyberGhostin CyberGhostin VPN-palvelua. Vuoteen mahtui niin hyviä kuin huonoja kausia. Parhaimmillaan CyberGhost tarjosi erinomaisia nopeuksia ja vakaita yhteyksiä, mutta huonoimillaan palvelimet olivat ruuhkaisia ja hitaita.

Tilausjakson jälkeen olinkin jälleen tilanteessa, jossa jouduin miettimään jatkanko CyberGhostin käyttöä vai siirrynkö muiden palveluntarjoajien asiakkaiksi. Huonot kokemukset painoivat vaakakupissa liikaa, joten päädyin tutkimaan millainen on on tarjonta vuotta myöhemmin.

Periaatteessa samat suuret VPN-palveluntarjoajat tarjosivat edelleen parasta vastinetta hinnalle, kunnes vastaan tuli Mullvad VPN. Viiden euron kuukausimaksulla tarjolla on käytännössä täyttä anonymiteettiä (jopa palvelun maksaminen onnistuu Bitcoineilla) ja palvelimia ympäri maailman.

Kokeeksi tilasinkin MullVadin palvelun ja täytyy sanoa, että hetkeäkään en ole katunut. Nopeudet ovat huippuluokkaa, anonymiteetti huitelee katossa ja kaiken kaikkiaan normisurffailun ohessa ei edes huomaa, että surffailen VPN-yhteyden kautta. Jopa nopeustestejä, kun Speedtest.net tai Fast.com ajaessa MullVadin nopeudet ovat noin 100-110M, samoin kuin tiedostoja ladatessa.

MullVadin ohjelmisto on hyvin yksinkertanen, jopa hämmentävän yksinkertainen CyberGhostin jälkeen. Muutamalla klikkauksella voit yhdistää itsesi joko Suomeen tai käytännössä mille tahansa mantereelle. Huomionarvoista on myös se, että esimerkiksi Netflix toimii ongelmitta, vaikka VPN on päällä. Tämä ei esimerkiksi edellisen VPN-palveluntarjoajani kanssa ollut itsestäänselvyys.

Tällä kertaa en pidempiä kirjoittele tästä VPN-palvelusta muuta kuin sen, että jos olet harkitsemassa uutta VPN-palveluntarjoajaa, harkitse vakaasti Mullvadia.