Suosituimmat VPN palvelut pikatestissä

CyberGhost on Romaniassa päämajaansa pitävä VPN-palveluntarjoaja. Omien sanojensa mukaan CyberGhostin vahvuuksia ovat armeijatason salaus, erinomaiset nopeudet ja erikoispalvelimet esim. suoratoistoa varten.

  • Liki 1300 palvelinta ympäri maailman
  • Rajoittaman tiedonsiirto
  • Vahva salaus
  • Käyttöoikeudes viidelle laitteelle.
  • Ei logitiedostoja
  • P2P-sallittu valikoiduilla palvelimilla
  • Suoratoistoon erikoistuneita palvelimia
  • Seitsemän päivän ilman kokeilujakso ja 30 päivän rahat takaisin takuu
  • Testattu: Joulukuu 2017

Nopeustestit

Nopeustestit ovat aina suuntaa antavia. Yhteyden nopeuteen vaikuttaa muun muassa testausajankohdan ruuhkat kummassakin päässä.

CyberGhostin nopeudet ovat olleet erittäin vakuuttavia, eli heidän markkinointipuheensa eivät pelkkää sanahelinää olleet. Surffaillessa viive on suorastaan olematon käyttäessä kotimaisia tai muita Pohjoismaisia palvelimia. Viive ei kuitenkaan kasva mahdottomasti siirtyessä käyttämään muita eurooppalaisia palvelimia, joten CyberGhost on tähän mennessä testatuista palveluista ollut ehdoton positiivinen yllätys testattujen VPN-palveluiden joukossa.

Nopeustesteihin ei luonnollisestikkaan pidä sokeasti luottaa. Kuten testeissä, nopeus on yleensä noin 60/10M-luokkaa. Käytännössä lataukset ovat kuitenkin huomattavasti nopeammin perillä kuin testien mukaan saattaisi odottaa.

CyberGhostin ehdoton valtti ovat myös tehokkaat dedikoidut palvelimet. Näin ollen suoratoistopalveluiden käyttö on vaivatonta ja helppoa, puhumattakaan huippuluokan torrent-nopeuksista.

Ohjelmisto

CyberGhostin ohjelmiston laaja, mutta alkujaan ehkä hieman sekava. Täytyy myöntää, että ensihetkillä tuntui menevän useamman kerran sormi suuhun ja jouduin miettimään, että teinkö valinnat oikein. Nopeasti tähän softaan kuitenkin tottuu, mutta mielummin käyttäisin NordVPN:n erittäin helppokäyttöistä ohjelmistoa.

Käyttökokemus ja loppusanat

CyberGhost on tähän mennessä testaamistani palveluista ollut se positiivisin yllätys. Juuri mitään en ko. palvelusta tiennyt ennen testaamista, mutta kerta toisensa jälkeen palvelu onnistui yllättämään laadullaan.

Jos sinua kiinnostaa erinomaiset nopeudet, dedikoidut palvelimet eri tarkoituksiin ja edullisella hinnalla saatava premium-palvelu, CyberGhost lienee juuri sinulle.

Palvelusta onkin ollut vaikea löytää mitään huonoa sanottavaa. Jos väkisin jotain haluamme keksiä, ohjelmistossa on on ihan pikkuriikkiä bugeja. Nämä eivät kuitenkaan käyttöä haittaa, mutta iskevät silmään aina välillä. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy.