Suosituimmat VPN palvelut pikatestissä

NordVPN on Panamalainen palveluntarjoaja vahvaa suojausta ilman asiakaslogeja. NordVPN on tullut tutuksi myös sananvapauden kunnioittaja, tarjoten ilmaista VPN:n palvelua muun muassa toimittajille ja kriisialueilla toimijoille.

 • 1779 palveinta 61 maassa, myös Suomessa
 • Rajoittamaton datasiirto
 • Vahva salaus
 • Käyttöoikeus kuudelle laitteelle
 • Ei logitiedostoja
 • Pysäytyskytkin: Kyllä
 • P2P sallittu
 • Hinta: 1kk 11,95e tai 6kk 42e (7e/kk) tai 12kk 69e (5,75e/kk)
 • 30 rahat takaisin takuu
 • Ilmainen kolmen päivän kokeilujakso
 • Testattu: Marraskuu 2017.
 • Lue lisää: www.nordvpn.com

Nopeustestit

Nopeustestit ovat aina suuntaa antavia. Yhteyden nopeuteen vaikuttaa muun muassa testausajankohdan ruuhkat kummassakin päässä.

NordVPN on yksi voimakkaimmin kasvavista VPN-palveluntarjoajista maailmassa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että palvelinverkosto kasvaa voimakkaalla syötöllä. Mutta kuuten muillakin palveluntarjoajilla, loppukäyttäjän saamat nopeudet voivat vaihdella rajusti.

Suoritin NordVPN:n nopeustestit kolmen päivän koeajan puitteissa. Ikävä kyllä muista kuin Ruotsin palvelimen nopeusteistä unohtui ottaa kuvakaappaus. Uskoisin palaavani kuitenkin testaamaan NordVPN:n palvelua, joten tällöin saan lisää ja ajantasalla olevia nopeustestejä suoritettua.

NordVPN, Speedtest. Palvelimen sijainti: Ruotsi

NordVPN:llä on palvelimia käytössä ympäri maailman, myös Suomessa. Testien aikana kuitenkin huomasin lukuisia kertoja, että Ruotsissa sijaitsevat palvelimet ovat nopeampia kuin Suomen palvelimet, vaikkakin viive hieman nousee.

Vaikkakin yllä olevassa kuvassa yhteysnopeus on varsin vaatimaton reilut 30M, myöhemmin suoritetut nopeustestit paljastivat yhteyden pysyvän vakaasti jopa 60/10M-nopeudella toimivana, käyttäessä Ruotsalaisia palvelimia. Ikävä kyllä kotimaan palvelimien nopeudet ovat huomattavasti hitaampia, noin 20-30/10M.

NordVPN:n erikoisuutena ovat kuitenkin maakohtaisten VPN-palvelimien lisäksi suoratoistoa varten dedikoidut palvelimet. Näin ollen jopa HD/UHD-striimaus onnistuu ongelmitta yli maarajojen. P2P-liikenteen NordVPN kierrättää muutamien valikoitujen maiden kautta, mutta nopeudet pysyvät kuitenkin jopa yllättävän hyvinä. Testitorrenttia ladatessa nopeus kohosikin aina kahdeksan megan sekuntivauhtiin, eli lähes täysiin lukemiin.

Ohjelmisto

NordVPN:n ohjelmisto on ilo käyttää. Vaikka käyttöliittymä on varsin yksinkertainen, niin on se samalla myös toimiva ja nopea. Haluttu palvelin on helppo ja nopea valita kartasta tai listasta ja yhdistäminen sujuu suorastaan yllättävän nopeasti ja vaivattomasti. Testien aikana yhteys ei myöskään pätkinyt kertaakaan.

Salausvaihtoehtoja löytyy asetuksista jokaiseen tarpeeseen. Eri vaihtoehdot ovat myös esimerkillisesti selitettyjä, eli sormi ei mene suuhun keneltäkään. NordVPN tarjoaa myös CyberSec -laajennuksen, joka estää myös selaimesta epäturvallisen materiaalin ja häiritsevät mainokset.

Käyttökokemus ja loppusanat

NordVPN yllätti minut kaikin puolin positiivisesti. Hyvää tasoa olevat nopeudet, dedikoidut palvelimet, vahva tietoturva ja salaus tekevät NordVPN:stä vahvan suosikin parhaaksi VPN-palveluksi.

Palvelusta onkin vaikea löytää juuri mitään moitittavaa, sillä Panaman löyhän lainsäädännön avulla NordVPN ei pidä edes logeja käytöstä. NordVPN sopiikin siis lähes jokaiseen käyttötarkoitukseen. Oli tarpeesi vahva tietoturva tai pääsy pois rajoitetuista tietoverkoista, NordVPN sopii sinulle. Palvelu sopii myös niille, jotka haluavat käyttää suoratoistopalveluita yli maarajojen, mutta myös suurien datamäärien siirtelyyn.