Suosituimmat VPN palvelut pikatestissä

Verkkoyhteyden nopeuteen vaikuttaa luonnollisesti monta asiaa. Niin yhteysnopeus, ruuhkaisuus kuin jopa käytetty laitteisto.

Tässä artikkelissa suoritetut testit on suoritettu eri päivinä, mutta samaan kellonaikaan. Näin ollen tulokset ovat myös parhaan mukaan vertailukepoisia keskenään. Muutoin yhteyksiä, niin suoraa kuin VPN:n voimalla toimivia on testattu tasaisesti pitkin päiviä erilaisten testien muodossa.

  • Normaali surffailu. Tuntuma siitä, vaikuttaako VPN:n palveluiden tuoma lisäviive surffausmukavuuteen
  • Steam-lataus
  • P2p-testi suoritettu torrentilla ubuntu-17.10-desktop-amd64.iso. Jakajia torrentilla yli 2500, joten esteitä huippunopeuksille ei pitäisi olla.

Testilaitteisto

Nopeustestit ilman VPN-palvelua

DNA:n 100/10-verkkoyhteys toimii varsin nopeasti, ellei jopa nopeammin kuin olisi tarpeen. Surffailu on viiveetöntä ja ongelmatonta. P2p-nopeudet ovat jopa 12Mb/s ja Steamista tieto virtaa kotikoneelle jopa vielä nopeammin. 110Mbps-perusnopeus onkin ollut vertailukohta myöhemmin testeille.

DNA:n nopeustesti. Ei VPN-palvelua käytössä.
Ei VPN-palvelua käytössä. Lataus Steam-palvelusta.
Ei VPN-palvelua käytössä. Fast.com -nopeustesti.

OAMK: Palo Alto Global Protect

Kun on ollut tarve olla olla yhteydessä Oulun Ammattikorkeakoulun verkkoon, yhteys on hoidettu heidän tarjoaman VPN-yhteyden kautta. Tämänlainen VPN-palvelu ei ole suinkaan verrannollinen artikkelissa käsiteltyihin muihin VPN-palveluihin, mutta myös VPN:n kautta voi onnistua suuretkin nopeudet.