Suosituimmat VPN palvelut pikatestissä

VPN:n palveluiden tarve on räjähtänyt myös kotikuluttajien keskuudessa käsiin viime vuosina. Syitä on useita, mutta yksityisyyden arvostaminen on niistä yksi suurimpia. Jokaisesta liikkeestämme tuntuu jäävän jälki jonnekkin päin verkkoa, puhumattakaan Facebookin ja Googlen kaltaisten jättien ujuttaumisesta kaikkialle joka päiväiseen elämäämme.

Paremman yksityisyyden suojan lisäksi VPN:n palvelut suojaavat käyttäjäänsä monilta muilta uhilta, mutta mahdollistaa myös maantieteellisten rajojen ylittämisen verkkopalveluissa. Kun katsottava loppuu Suomen Netflixin tarjonnasta, muutamaa nappia klikkaamalla voi palvelua ”huijata” luulemaan käyttäjän olevan esimerkiksi Yhdysvalloissa ja tarjoilemaan sisältöä sen mukaan. VPN:n tarjoamista mahdollisuuksista voitkin lukeaa lisää esimerkiksi osoitteessa VPNyhteys.fi.

Yksi suurempia ongelmia VPN-palveluiden käytössä on silti todennäköisesti huomattavasti hitaampi verkkoyhteys, verrattuna ns. suoraan yhteyteen. Tässä artikkelin yhteydessä pyrinkin testaamaan suosituimpia VPN-palveluita kotimaisen kotikäyttäjän näkökulmasta kiinnittäen huomiota erityisesti nopeuksiin. Eri palvelut tarjoavat erilaisia ominaisuuksia, erilaisia salauksia jne, mutta en liian tekniseksi pyri menemään. VPN-operaattorien sivuilta kun nämä tiedot löytyvät ajantasalla olevina. Kuluttajan ei sovi myöskään unohtaa erinäisiä vertailusivustoja, jotka ovat täynnä käyttäjäkommentteja. Aidot kommentit palvelun toimvuudesta kun ovat aina parempia kuin kauppiaan omat ylisanat.

Palvelut on testattu DNA:n 100/10M-yhteyden avulla Oulun Raksilasta. Tämän artikkelin toiselta sivulta voitkin lukea, kuinka verkkoyhteyteni toimii ilman VPN-palveluja sekä taustatietoja testauksesta.

Tämä artikkeli tulee päivittymään sitä mukaa, kun uusia VPN-palveluntarjoajia olen ehtinyt testaamaan. Klikkaa alta haluamaasi VPN-palveluntarjoajaa ja lue käyttäjäkokemukseni tähän mennessä testatuista VPN-palveluista.

Päivitykset artikkeliin