Kuka Hannu Luhtasela?

Hannu Luhtasela. 34-vuotias Oululaistunut miekkonen, joka alkutaipaleensa kulki Nivalan maaseutumaisemissa.

Kalevan Väliääni: Juho Tuovinen

Mikä sai sinut liittymään näyttelijäksi Oulun ylioppilasteatteriin?

Liityin mukaan OYT:hen viime syksynä. Olen ollut aiemminkin mukana pienimuotoisemmassa teatteritoiminnassa, mutta nyt halusin mukaan niin sanotusti viralliseen teatteriporukkaan, jossa toiminta on järjestäytyneempää.

Mitä asiaa haluaisit yhteisösi edustajana parantaa Oulun seudun kulttuuritoiminnassa?

Olen iloinen siitä, että ihmiset käyvät nykyään enemmän teatterissa. Välistä minusta kuitenkin tuntuu, että ihmiset eivät anna harrastelijapohjalta toimivalle OYT:lle sen ansaitsemaa arvostusta, vaan käyvät ennemmin katsomassa ammattilaisten toteuttamia esityksiä.

Kaipaisin myös enemmän eloa ja tekoja Oulun katukuvaan – kunnon tempauksilla on positiivinen vaikutus ihmisten mieliin. Toivoisin, että varsinkin Rotuaarin tarjoamia mahdollisuuksia käytettäisiin nykyistä enemmän.

Treenitiloja erilaisiin kulttuuritoimintoihin kaivattaisiin kuitenkin runsaasti lisää, varsinkin keskustan läheisyydestä.

Mitä asiaa haluaisit kehua?

Olen iloinen siitä, että Oulussa on paljon erilaisia kulttuuriaktiviteetteja jokaiseen makuun. Oulussa on runsaasti kirjastoja, keikkapaikkoja sekä erilaisia teatteriporukoita.

Entä mikä pistää vihastuttaa Oulun seudun kulttuuritoiminnassa?

Se, että tuomitaan näkemättä. Ihmiset eivät ole välttämättä edes nähneet esitystä tai keikkaa, mutta silti heillä on usein vahvakin mielipide siitä.

Missä tilanteessa ilostuit viimeksi, kun osallistuit yhteisösi toimintaan.

Parhain hetki mielestäni on ollut se, kun tulin OYT:n ensimmäiseen tapaamiseen. Pääsin saman tien mukaan ryhmään ja olo tuntui heti tervetulleelta. Näyttelemisessä on myös se hyvä puoli, että voimme eläytyä näyttelemään jotain täysin muuta persoonallisuutta ja sitä kautta pääsemme irrottelemaan kunnolla.

Julkaistu

3.3.2014

Kategoriat

Printtimedia

Avainsanat

Juho Tuovinen, Kaleva, Väliäänihttps://luhtasela.fi/portfolio/antimainos-cheek/,https://luhtasela.fi/portfolio/miljoosarja-oulun-tuirasta/
})(jQuery)