Kuka Hannu Luhtasela?

Hannu Luhtasela. 34-vuotias Oululaistunut miekkonen, joka alkutaipaleensa kulki Nivalan maaseutumaisemissa.

Palvelimen vaihtoa

Vaikka sitä kuinka yrittäisi pitää sivustot järjestelmäsesti yhdessä paikassa, niin pikkuhiljaa tieto alkaa hajaantua ja eräänä päivänä sitä tajuaakin, että tietoa on liian usealla palvelimella.

Olen tässä hiljalleen alkanut siirtämään sivustojani Scene Groupin palvelimilta kotimaassa sijaitseville JKRY:n palvelimille. Itse tiedostojen ja tietokannan siirto onkin sujunut ongelmitta, mutta domain-avaimien saanti omaan käteeni on hidastellut, ja Appelsiini.org sijaitsee vielä vanhalla palvelimellaan.

Toinen asia joka on vielä ollut ongelmana on se, että uudella palvelimella timThumb tuntuu olevan ongelma, sillä se ei pienennä lainkaan esikatselukuvia välimuistiin, vaan esittää vain skaalatussa koossa täyden kuvan koot tämä korreloituu siihen, että etusivu on n. 400 kilotavun koon sijasta liki viisi megaa. Tosin ongelma saattaa korjaantua siinä vaiheessa, kun saan domainin osoittamaan uudelle palvelimelle, sillä luetun mukaan user-directory -muodossa (www.osoite.com/~tunnus/) olevat sivustot ovat ongelma timThumbille.

Toinen suurehko säätö, joka liittyy palvelinten vaihtoon liittyi sähköpostiini, mutta säätö onnistuikin varsin kivuttomasti. Alkujaan käytin vain aiemmin mainitun Scene Groupin palvelimia, joka haki iMapina postit Thunderbirdiini ja puhelimeen, mutta pitkään mielessäni kyti ajatus vaihdosta, joka tulikin ajankohtaiseksi nyt. Aluksi osoitin postipalvelimet JKRY:n palvelimille, jonka jälkeen myös Gmail nouti saapunut postit tältä palvelimelta itselleen. Miksi? Yksinkertaisesti Gmail toimii Android-puhelimissa sen verran paremmin kuin muut sähköpostit, niin koin tämän tarpeelliseksi.

Kovin kätevä ratkaisu tämä ei kuitenkaan ollut, joten viimeinkin eilen sain itseäni niskasta kiinni ja Google Appsin kautta sähköpostin siirto onnistuikin todella kivuttomasti. Sähköpostiosoite pysyy edelleen samana, mutta postit menevät nykyään suoraan Googlen mailiservereillä, josta työpöytä- ja kännykköohjelmistot noutavatkin ne. Nopeaa ja helppoa.

Lähiaikoina saattaa siis esiintyä pientä pätkimistä, mutta toivotaan, että ongelmat ovat nopeasti takanapäin.

Päivitys

Eli kuten hieman arvelinkin, niin vika johtui kehityskäytössä olevasta ~ -merkistä ja näillä ohjeilla timThumb toimii myös, listataan myös alle jos sattuu, että kyseinen sivu lopettaa toimintansa

https://luhtasela.fi/ensimmainen-vuosi-sormustettuna-takana/,https://luhtasela.fi/kunnallinen-terveydenhuolto-osaa-taas/
})(jQuery)