Kuka Hannu Luhtasela?

Hannu Luhtasela. 34-vuotias Oululaistunut miekkonen, joka alkutaipaleensa kulki Nivalan maaseutumaisemissa.

Opiskelua ja virastobyrokratiaa

Reilu viikko OAMK:n viestinnän koulutusohjelma on nyt takana ja tunnelmat ovat käytännössä yksituumaan pelkästään positiivisia. Ensitunnelmien perusteella nyt tuntuu viimeinkin, että se oma ala on alkanut löytymään ja koulun suoritan kunnialla loppuun. Puhumattakaan yleisesti ottaen maan mainiosta luokkahengestä.

Mutta opiskelun aloittamiseen liittyy aina myös rahahuolet, eli se miten rahoitan opintoni ja kenen rahoilla. Opintotuki opintolainan kera ei ole se houkuttelevin vaihtoehto, joten jo heinäkuun alussa hain TE-toimiston kautta työmarkkinatuella tuettua opiskelua, jolloin rahaa kertyy hieman normaalia enemmän verrattuna tavallisiin opiskelijoiden tukiin.

Mutta luonnollisesteikkaan asiat eivät voi helposti mennä läpi, sillä hakemukseni on ollut käsittelyssä jo yli kaksi kuukautta. Ymmärrän toki ruuhkan, mutta kyllä kaksi kuukautta alkaa olla jo hieman liikaa – varsinkin kun tiedän osan saaneet päätöksen parissa viikossa, vaikka ovatkin hakemuksensa vieneet minun jälkeen. Tälle päivälle sopivasti sattuneen vapaapäivän vietinkin jonottaen TE-toimistoon selvittämään asiaa ja herran kiitos, kenties huomenna asiani on jo käsittelyssä. Ja kyllä vain, käsittelyssä, eli helposti voi vielä evättykin päätös saapua. Ja tästä alkaisikin jonottaminen opintotuen piiriin.

Ei ole helppoksi tätäkään asiaa tehty tässä virastomaassa.

https://luhtasela.fi/koulunpenkki-kutsuu-taas/,https://luhtasela.fi/rahapelit-ja-rahaliikenne-verkossa/
})(jQuery)