Kuka Hannu Luhtasela?

Hannu Luhtasela. 34-vuotias Oululaistunut miekkonen, joka alkutaipaleensa kulki Nivalan maaseutumaisemissa.

Kun jokin hajoaa, kaikki hajoaa

Kaikkihan me tiedämme sen, että kun jokin esine hajoaa, niin kohta hajoaa myös jokin toinen.

Vastikään ostin uusia objektiiveja hajonneiden tilalle, mutta jotta elämä ei olisi liian auvoista, ulkoinen kiintolevyni hajosi lähes samantien. Luonnollisesti juuri tällä levyllä olivat digikuvat vuosilta 2008-2012 ja varmuuskopioita ei luonnollisestikkaan ollut, koska mentaliteettinä on ikävä kyllä ollut ”Kyllä ne kerkeää ottaa myöhemminkin”.

Olisi luullut, että olisin oppinut ottamaan varmuuskopioita, kun viimeksi vuonna 2008 minulta hajosi kovalevy, jossa olivat digikuvat vuosilta 2001-2008, mutta en. Onneksi osan saa, kiitos satunnaisten tallennusten kuvapalveluihin, mutta arvioisin, että n. 15000 kuvaa jää ainakin ikuisiksi ajoiksi bittitaivaaseen.

Apua hajonneen kovalevyn elvyttämiseksi olen kyllä kysellyt, mutta ratkaisua ei ole näköpiirissä. Kovalevy on jo otettu pois kotelostaankin ja kytketty sisäiseksi, mutta levyssä ei siltikään eloa ole, vaikka BIOS sen tunnistaa. Eräs veikkaus on se, että ohjauspiiri on hajonnut ja vaihtamalla toisesta samanlaisesta sen tilalle, levyltä ehkä saisi dataa talteen mutta tässäkin on luonnollisesti riskinsä

Ja miksi otsikko oli, että jos jokin hajoaa, niin kaikki hajoaa? Vastataan tähän lyhyesti ja ytimekkäästi, että nilkkani sanoi perjantaina varsin tunteikkaalla äänellä *Gruts* ja kävely on tuskaista linkkaamista eikä terveysasemalta annettu parempaa hoitoa kuin käskyn käydä hakemassa kipulääkkeitä. Toisekseen, on aina yhtä riemukasta kun keskellä risteystä pyörän polkimen metalliosat sanovat myöskin *Gruts* ja sen jälkeen saakin tasapainoilla tunteella.

https://luhtasela.fi/pyoravarkauksia-ja-ostoksia/,https://luhtasela.fi/elakkeelle-siirtyminen/
})(jQuery)