Kuka ihmeen Hannu?

Kuten Edward Bulwer-Lyttonin romaaneissa, oli synkkä ja myrskyinen yö, kun minun tarinani alkoi. Sillä pienellä erotuksella, että elettiin vuoden 1985 heinäkuuta ja ilta oli aurinkoinen. Vanhempani olivat viettämässä iltaa tulevan kummitätini kanssa, kunnes päätin, että nyt on aika esitellä itseni maailmalle. Ja näin heidän illanviettonsa keskeytyi, mutta minä pääsin osaksi tätä maailmaa.

Näiden alkusanojen jälkeen esittelenkin itseni paremmin. Olen Hannu Luhtasela ja matkani alkoi 35 vuotta sitten maalaiskaupunki Nivalasta. Lapsuus- ja nuoruusvuodet kuluivat Suomen Teksasissa vauhdikkaasti kunnes vuonna 2005 minun olikin aika karistaa kotikaupunki pölyt vaatteistani. Tällöin suunnaksi valikoitui Pohjolan pääkaapunki Oulu. Tällä samalla matkalla olen vielä 15 myöhemminkin, eikä paluuta ole näkyvissä.

Vuosiin on mahtunut niin ylämäki kuin alamäkiä, työtä ja työttömyyttä, unohtamatta itsensä kouluttamista. Koulutusta onkin kertynyt niin journalismin kuin tietotekniikan aloilta. Opiskeluja tärkeämpänä pidänkin silti omia opintoja yrityksen ja erehdyksen kautta. Monesti varmaan tämä kuulostaa tekopyhältäkin, mutta elämää pitää elää, eikä työn pidä määrittää tekijäänsä.

Vuosien saatossa kiinnostuksen kohteet ovat vaihdelleet, mutta matkustelu, eläimet, kuvankäsittely ja valokuvaus ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Nykyään myös eriasteinen kuntoilu on ottanut paikkansa sydämestäni ja voinkin rehellisesti sanoa, että olo on parempi kuin aikoihin.

Nykyisellään asun itsekseni Oulun Raksilassa leppoisassa kaksiossa. Asuinalueen ehdottomasti parhaimpia puoli on oma rauha, mutta kaikkea on silti lähellä sinua – niin lenkkipolut, kaupat kuin itse Oulun keskusta.