Kuka Hannu Luhtasela?

Hannu Luhtasela. 34-vuotias Oululaistunut miekkonen, joka alkutaipaleensa kulki Nivalan maaseutumaisemissa.

Irtiotto arjesta

Kun arki ja aherrus ovat jo pitkään painaneet päälle, niin ihmisluonto kaipaa luontaisesti irtiottoa normeista. Pienestä pitäen olen rakastanut matkustamista ja eri maihin tutustumista – reissujakin on kertynyt kunnioitettuva määrä aina perinteisistä käynneistä lähimaissa Karibian risteilyyn saakka. Eri syistä johtuen, en ole kuitenkaan vuosikausiin matkustellut. Mutta viimein uusi reissu häämöttää jälleen näköpiirissä.

Jokusen kuukauden olemme tätä reissua Lauran kanssa pohtineet, mutta viimein viime keskiviikkona saimme varattua lentoliput Amsterdamiin kesäkuuksi. Emme suinkaan reissua siihen jätä, vaan tarkoituksena on seikkailla pitkin poikin Euroopan, kunnes viimein jossain välissä lennämme takaisin koti-Suomeen Prahasta. Korostankin sanoja jossain välissä, sillä lähdemme reissuun seikkailumielialalla. Paluulippuja emme ole ostaneet lainkaan, itseasiassa ainoat ostetut liput ovat edellä mainitut lentoliput Hollantiin ja hetken majoitus siellä. Liika suunnittelu ja pohtiminen aiheuttaisivat vaan stressiä, joten nyt lähdemme todellakin kunnolla lomalle. Vielä kun voi sanoa olevansa melkein nuori, heinäkuun lopussa kun mittariin kolahtaa kolmekymmentä vuotta.

Tällä hetkellä en todellakaan malttaisi odottaa alle kuukauden päässä siintävää lähtöä. Sinänsä reissu osuu myös mitä mainioimpaan ajankohtaan, sillä uskoisin matkan ajalta uskomatton hienoa materiaalia kouluni puolesta käynnissä olevaan, loppuvuoteen asti kestävään mediaprojektiin. Tästä ei vielä sen enempää, palaillaan asiaan kun siitä on enemmän kerrottavaa. Sen voin toki sanoa, että tuotantoluvat ja budjettisuunnitelmat ovat tulleet liiankin tutuiksi.

Tänään palasin takaisin Ouluun Nivalasta, jossa kävin pikavisiitin äitini kuoleman kaksivuotispäivän johdosta. Vaikka aikaa jo kulunut ja mieli on hyväksynyt tapahtuneen, niin rehellisesti voin myöntää, että kyllä sitä edelleen herkistyy ja tunteet ovat pinnassa, kun hänen haudallaan vierailee.

https://luhtasela.fi/tuiran-kirvessurmat/,https://luhtasela.fi/puolustusvoimain-lippujuhlan-paiva-2015/
})(jQuery)