Kuka Hannu Luhtasela?

Hannu Luhtasela. 34-vuotias Oululaistunut miekkonen, joka alkutaipaleensa kulki Nivalan maaseutumaisemissa.

Bloggausta 15 vuoden ajan

Mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin vuodet tuntuvat vierivän. Onkin vaikeaa uskoa, että tänään tulee kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun ensimmäisen blogikirjoituksen tänne raapustin. Muistikuvien mukaan bloggausta tuli harrastettua jo hieman aiemminkin, mutta ikävä kyllä nämä merkinnät ovat kadonneet vuosien saatossa bittiavaruuteen.

15 vuotta sitten elimme erilaisessa maailmassa, tämäkin sivusto toimi osoitteessa Appelsiini.org. Ei meillä ollut somea samassa mittakaavassa kuin nykyään ja samoin kuin oma sivustoni, monet muutkin, varsinkin kotimaiset blogit olivat vahvasti päiväkirjamaisia. Nykyään kirjoitamme kuulumisemme joko someen tai pikaviestimien kautta pidämme yhteyttä. Ei ole enää tarvetta kirjoittaa julkista päiväkirjaa verkkoon. Blogit ovat ammattimaistuneet ja erikoistuneet omalle tietylle osa-alueelleen.

Voikin kysyä, että miksi Luhtasela.fi vielä on olemassa. Syitä ajaa sivusto alas olisi monia, mutta pidän silti tätä omana henkilökohtaisena päivänäkirjana. Vaikkei artikkeleita tule enää julkaistua kaiken kansan nähtäville ja monet merkinnät ovat menneet piiloon, on tämä itselleni sopiva alusta kirjoittamiseen ja muistiinpanojen tekemiseen.

Nyt on tullut siis 15 vuotta kulutettua tiedon valtatietä blogimaailmassa, mutta Appelsiini.org:n taru menee vieläkin kauemmaksi. Internet Archiven Waybackmachinen muisti ulottuu tältä osin vuoteen 2002, jolloin sivusto oli hyvin erilainen kuin nykyinen blogi. Kun matkataan aina 20 vuotta taaksepäin, löydämmekin vielä enemmän tämän silloisen pikkunörtin tekosia. Ilmeisesti vuosituhannen vaihteen nousuhuuman mukana oli muodikasta liittää sana WEB joka paikkaan ja näin ollen löydämmekin vuoden 1999 arkistoista HannuWEB:n. Tämänkin sivun tarina todellisuudessa menee vuosien 1996 tai 1997 paikkeille, mutta siitä ei enää vedoksia löytynyt.

Näin vanhojen muisteluiden kautta jälleen takaisin 15 vuotta vanhaan blogialustaani. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Siihen en osaa vastata. todennäköisesti päivänäkirjana Luhtasela.fi tulee vielä elämään vuosia, mutta se on eri asia, kuinka julkisena kirjoittelen tekosistani ja elämästäni.

https://luhtasela.fi/kesareissu-italiaan/,
})(jQuery)